Hjälp

Information om fiskeregler av allmän karaktär som gäller stora delar av Sverige finner du under rubriken ”Allmänna fiskeregler” i menyn till vänster. Information om hur du söker fiskeregler som avser ett avgränsat område finner du på kartfönstret (söksidan), läs mer nedan.
Genom att klicka på översta fliken med texten ”Sök fiskeregler via karta” kommer Du till söksidan där du kan genomföra dina sökningar.

På söksidan klickar du på ”Meny”. Då visas olika sökvägar samt information om fiskeregler som gäller inom området som du har valt. I övrigt finner du allmän information om hur man söker genom att klicka på ”Hjälp”-ikonen. Då framgår nedanstående information:

Hur man använder kartan

Knappar som finns i applikationens kartvy

Denna knapp öppnar menyn, i vilken du hittar avgränsningsalternativ, platssökningar, inställningar och sökträffar.

Knappar med denna zoomar in kartan,

Knappar med denna ikon zoomar ut Kartan.

Denna knapp genomför en sökning efter fiskeregler över det område som visas i kart vyn för stunden. Eventuella avgränsningar som är aktiverade används i denna sökning Får att få så specifika sökträffar som möjligt så rekommenderar vi att du zoomar in det Som intresserar dig.

Denna knapp visas om din webbläsare har förmågan att förmedla din position. När man trycker på denna knapp så centreras kartan över din position.

Sökning och zoomning med mus

Genom att trycka CTRL och klicka och dra med musen Så kan du Specificera ett eget område att söka efter fiskeregler i. När du släpper musknappen så påbörjas din sökning Sökningen över ett kvadratiskt område. så om lådan du ritar inte
kvadratisk så kommer den anpassas till en kvadratisk form. Det är även möjligt att zooma genom att hälla nere SHIFT och klicka och dra med Zoomning in/ut kanan kan även göras med skrollhjul. om du använder en mus. och pinchrörelse om du använder en mobil enhet.

Ordlista

Lagtexter i fiskerilagstiftningen kan ibland vara svår att tolka då ovanliga facktermer och andra svårförståeliga ord använd. Av denna anledning finns här nedan en ordlista för svårtolkade ord som finns med i regeltexten. Ordlista med förklaringar. En mer omfattande ”ordbok”

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.