Regler för vattendrag som mynnar i havet

I Fiskeriverkets föreskrifter (FIFS 2004:37) om fisket i sötvattensområdena finns bland annat fiskeregler för vattendrag som mynnar i havet. Syftet är främst att reglera fisket efter vandrande arter som lax och öring.

Reglerna gäller om inget annat anges från sötvattensområdets gräns mot kustvattenområdet i havet upp till det första definitiva vandringshindret. Information om sötvattensområdets gräns mot kustvattenområdet för vattendrag angivna i föreskriften finns under fliken ”Gräns sötvatten – kustområde”. Gränser för övriga ej angivna vattendrag följer av en rät linje mellan de två yttersta mynningsuddarna eller särskilt uppsatta tavlor.

Observera!

  • Reglerna i vattendragen som omfattas finns för närvarande inte med i Svenska Fiskerreglers kartapplikation vilket innebär att man inte får träff vid sökning.
  • Av denna anledning finns en sammanfattning för de regler som gäller i dessa områden för de större vattendragen i flikarna för respektive område. Reglerna som myndigheterna fastställt kan dessutom skärpas av fiskerättsägarna (Fiskevårdsområden) i områden där man upplåter fiske.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.