Hur du använder kartan på Svenska fiskeregler

Information om hur du söker fiskeregler som avser ett avgränsat område finner du på kartfönstret (söksidan). Genom att klicka på översta fliken med texten ”Sök fiskeregler via karta” kommer du till söksidan där du kan genomföra dina sökningar.

På söksidan klickar du på ”Meny”. Då visas olika sökvägar samt information om fiskeregler som gäller inom området som du har valt. I övrigt finner du allmän information om hur man söker genom att klicka på ”Hjälp”-ikonen. Då framgår nedanstående information:

Knappar som finns i applikationens kartvy

Denna knapp öppnar menyn, i vilken du hittar avgränsningsalternativ, platssökningar, inställningar och sökträffar.

Knappar med denna zoomar in kartan.

Knappar med denna ikon zoomar ut Kartan.

Denna knapp genomför en sökning efter fiskeregler över det område som visas i kart vyn för stunden. Eventuella avgränsningar som är aktiverade används i denna sökning Får att få så specifika sökträffar som möjligt så rekommenderar vi att du zoomar in det som intresserar dig.

Denna knapp visas om din webbläsare har förmågan att förmedla din position. När man trycker på denna knapp så centreras kartan över din position.

Sökning och zoomning med mus

Genom att trycka CTRL och klicka och dra med musen så kan du specificera ett eget område att söka efter fiskeregler i. När du släpper musknappen så påbörjas din sökning över ett kvadratiskt område. Om lådan du ritar inte är kvadratisk så kommer den anpassas till en kvadratisk form.

Det är även möjligt att zooma genom att hålla nere SHIFT och klicka och dra med musen.

Zoomning in/ut i kartan kan även göras med scrollhjulet, om du använder en mus, och genom att föra isär/ihop två av fingrarna på skärmen (s.k. pinchrörelse) om du använder en mobil enhet. Det är även möjligt att zooma in i kartan genom att dubbelklicka.

Det finns möjlighet att spara en sökning till webbläsaren som favorit eller till hemskärmen på mobilen med knappen ’Spara’ under ’Hantera sökningar’ på fliken ’Fiskeregler’.

För att rensa en sökning ladda om sidan med knappen ’Rensa’ under ’Hantera sökningar’ på fliken ’Fiskeregler’.