Allmänna fiskeregler

Här finner du information om svenska fiskeregler av mer allmän karaktär. Till stor del finns dessa angivna i Fiskelagen och omfattar exempelvis utmärkning av fiskeredskap, definitioner av olika redskapstyper och kartor över speciella administrativa områden.

Här får du information om allmänna regler och termer som används i regeltexten utan att behöva göra en sökning via kartan.
Dokument med samlad regelinformation anpassade för utskrift ligger under fliken ”Utskriftsidor Allmänna fiskeregler”.

OBSERVERA!!

  • Positionsuppgifter i föreskrifter och andra regelverk avser koordinatsystemet WGS-84 om inte annat anges i regeltexten.
  • Att det finns en bilaga till fiskelagen som anger på vilket sätt och i vilken omfattning varje svenska medborgare har rätt att fiska på enskilt vatten längs kusterna och Sveriges fem stora sjöar. Exempelvis framgår det att fiske med rörligt redskap på enskilt vatten i Bottenhavet är tillåtet efter alla arter utom lax. Mer information finns under fliken ”Bilaga till fiskelagen”.
  • Ytorna för regler som omfattar kustmynnande vattendrag finns inte med i webbapplikationen vilket innebär att man inte får träff vid sökning på dessa ytor. Mer information finns under fliken om ”Regler för vattendrag som mynnar i havet”.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.